Provträna Gratis i Skanstull

Vårterminen 2024 i Skanstull starta vecka 3 på måndag den 15:e januari
Vill du prova på gratis?
Dyka upp för en provträning i januari (mån & ons)
Ingen föranmälan krävs!

Adressen: Internationella engelska Gymnasiet Södermal (gympasalen)
Älvsborgsgatan 6, 118 58 Stockholm

Provträna gratis innan du bestämmer dig för att fortsätta!
Du är välkommen en eller ett par lektioner för att känna dig för!
Vi har särskilda prova-på veckor inför vår- och höstterminerna.
Missar du öppet hus tillfällen finns det möjlighet att prova på gratis vid vissa andra särskilda tillfällen eller under pågående termin i mån av plats. Att prova på gäller inte grupp större än 3 pers. Är ni större grupp, företag osv? Kontakta oss så löser vi det.

 Varmt välkommen!

Vårtermin i Skanstull starta den 15:e januari
Studenter få 50% rabatt på terminsavgift

Adressen

Träna som nybörjare

Som nybörjare på Capoeiraklubb Senzala har du möjlighet att träna två gånger i veckan(måndag & onsdag). Träningen är upplagd på ett sätt som gör att även om du inte kan vara med varje gång kan du ändå fortfarande hänga med gruppen. För att få ut något av träningen och för att utvecklas bör du ändå försöka träna två gånger i veckan.

I grunden består capoeiraträningen av sex delar; ginga(bas övning), sparkarförsvar, balans, kondition- och styrketräning.
Nybörjarträningen innehåller sekvenser som man gör i par (grundtekniker – sparkar, försvar och balans).

Som nybörjare tränar du inte med avancerade gruppen!

Den brasilianska terminologin som används i träningen kan verka komplicerad i början men du kommer snart bli familjär med dem.
För vissa elever kan teknikerna vara svåra att lära sig, speciellt om man inte har bra koordinations-förmåga. Vår erfarenhet är att detta ofta förbättras avsevärt, med träning.

GRADERING

När du har tränat ungefär 6 månader kommer vi att hålla något som kallas för Batizado(ung. "dop") som sker på årlig event Stockholm Capoeira Festival i andra vecka maj varje år och det är en mycket symbolisk händelse för capoeiristen som då få möjligheten att träffar capoeiristas från andra grupper och inbjudna Mestres och tränaren och officiellt invigt sitt liv inom capoeiran. När man byter upp sig till en högre gradering än den man haft heter det "troca de cordas" (ung. "utbyte av rep"). Det betyder att du, i grupp, kommer att prövas i några av de tekniker som du har lärt dig under terminen.  
Hela årets träningar är det som visar hur utvecklingen gått och om det är dags för en högre grad än den man har, samt att vuxna vartannat år genomför ett prov före graderingen. Barn och ungdomar gör inga specifika prov inför graderingen utan graderar varje år och de tränat regelbundet under året som gått.

Vanliga frågor

Mejla oss vid frågor/funderingar

Redo att börja?

Kontakt

Capoeira KF Swedendê
Org. nr. 802443-2752
Tel: 070 402 5815
info@capoeirastockholm.se
Bankgiro: 362-4657
Swish: 123 - 670 51 31